La jornada, inspirada pel Programa Refugi (#UABrefugi: L'Autònoma acull), va comptar amb 156 inscrits i va apropar l’alumnat estranger a la realitat d'aquells que es veuen obligats a deixar els seus països d'origen i a cercar asil polític.
El passat divendres, 8 de març, es va celebrar la primera edició de les Sessions de Treball organitzades pel programa Study Abroad de la UAB sota el títol "Aprenent dels Migrants i els Refugiats".
En el seu discurs inaugural, el director de UAB Study Abroad, Richard Turner, va donar el tret de sortida a l’acte, tot remarcant que durant el temps que va durar la jornada, 6.000 persones es veurien obligades a deixar les seves llars i buscar refugi.
A continuació, l’esdeveniment va comptar amb dues sessions paral·leles: d’una banda, professionals del sector de les ONGs (FICAT i ISGlobal) i de la UAB (Fundació Autònoma Solidària), van explicar la problemàtica social, legal i jurídica a la que s’enfronten els migrants i refugiats en arribar al nostre país; de l’altra, es va aprofundir en la feina de documentació que s’ha dut a terme als camps de refugiats de Calais i la Frontera Sur (UAB Study Abroad i Fotomovimiento).
La jornada, que va comptar amb valuosos testimonis en primera persona de refugiats provinents de Siria, Sierra Leona, Palestina i El Salvador, va concloure amb una taula rodona moderada per Anna Zelno (SIETAR Espanya) on es van exposar diverses maneres de col·laborar a la integració dels migrants, des de l’ajut a l’accés a feina i habitatge (FICAT) a l’empreneduria (melting pot).
A més a més, a l’acte hi va ser present l’artista Sebastien Waknine, que hi contribuirà amb un quadre gegant, de set metres per tres metres, sobre l'experiència migratòria. La seva instal·lació pictòrica es podrà visitar al pati del darrere de Casa Convalescència fins a final del mes de març.
Comments