top of page
  • Foto del escritorUabRefugi

Acord amb l'Organització Internacional per les Migracions (OIM)

La rectora de la UAB, Margarita Arboix, i María Jesús Herrera, cap de la Missió de la Organització Internacional per les Migracions (OIM) a Espanya, han signat el dimarts, 4 de juny, un acord de col·laboració en temes de formació, sensibilització, realització d'estudis i investigacions per la millora del coneixement sobre la població migrant.



L'acord signat contempla que la UAB i l'OIM actuaran en estreta col·laboració i mantindran consultes sobre questions d'interés comú. Així, en totes aquelles activitats relatives a la formació, sensibilització, realització d'estudis o investigacions, organització de formacions, seminaris, tallers i altres activitats que tinguin com objectiu la millora del coneixement sobre la població migrant col.laboraran.


Es podran fer formacions, seminaris, tallers i altres activitats conjuntament relacionades amb la població migrant.


Una organització en pro del dret de llibertat de circulació de persones


L'Organització Internacional per a les Migracions és una organització intergovernamental fundada el 1951 i que s'ocupa de la problemàtica de les migracions. Amb seu a Ginebra, compta amb oficines locals en més de 100 països. Des del setembre de 2016 està associada a les Nacions Unides. En l'actualitat, els Estats membres són 165 i 8 són observadors, 1 amb l'addició de 76 organitzacions intergovernamentals i no governamentals. L'OIM compta amb una estructura flexible i té més de 440 oficines en 150 països.


L'OIM és el principal organisme en l'àmbit de la migració, i treballa per ajudar a garantir una gestió ordenada i humana de la migració, promoure la cooperació internacional en la matèria, ajudar en la recerca de solucions pràctiques als seus problemes i proporcionar assistència humanitària als migrants que la necessitin, ja siguin refugiats, persones desplaçades o un altre tipus de persones desarrelades. La Constitució de l'OIM reconeix explícitament el vincle entre migració i desenvolupament econòmic, social i cultural, així com al dret de llibertat de circulació de persones.

0 comentarios
bottom of page