top of page
  • Foto del escritorUabRefugi

‘No direction home’ torna a la Sala Cinema de la UAB

Actualizado: 26 nov 2018

El documental ‘Fuocoammare’ serà el primer film de la segona edició del Cicle de cinema documental sobre refugi, migracions i drets humans. En l’edició d’enguany s’emetran un total de quatre pel·lícules i comptaran, com és habitual, amb un debat posterior a la projecció.



El cicle de cinema documental és una de les actuacions que formen part del projecte Mar: Migracions, Asil i Refugi a la Universitat. Organitzat pel Programa Acollida de la FAS, la proposta té l’objectiu d’enfortir el rol de la universitat com a agent clau en la defensa dels drets humans, en aquest cas, de les persones migrants i en cerca de refugi. El Cinefòrum es desenvolupa en el marc d’una universitat compromesa institucionalment sota el lema de curs: #UABRefugi: l’Autònoma Acull.


S’emetran un total de quatre documentals centrats en la temàtica de les migracions i els drets humans i comptaran amb un debat post-projecció amb especialistes del tema. L’entrada és gratuïta a qualsevol d’aquestes projeccions fins a completar l'aforament de la sala.


El documental Fuocoammare, de Gianfranco Rosi, serà el primer en passar pel Cinefòrum, el proper dimecres, 5 de desembre de 2018, a les 9.30 h.  Aquest film ens porta el retrat de la petita illa de Lampedusa i els seus habitants, testimonis de l’arribada de milers de persones provinents del nord d’Àfrica que posen en risc la seva vida per a creuar la mediterrània.


La segona projecció serà Nowhere to Hide, de Zaradasht Ahmed. Es tracta d’un documental on l’infermer Nori Sharif grava, càmera en mà, 5 anys de canvis dramàtics d’una de les zones més perilloses i inaccessibles del món: “el triangle de la mort”, al centre de l’Iraq. Es veu l’esperança de la població quan es retiren les tropes nord-americanes i l’ascens d’ISIS que obliga la població civil a fugir, inclòs Nori Sharif. Aquest film es projectarà dimarts, 26 de febrer de 2019, a les 12h.


La vida loca, de Christian Poveda, serà la tercera projecció dins del cicle de cinefòrums. Es tracta d’un retrat extrem d’una de les bandes més perilloses i violentes de Llatinoamèrica: la Mara 18, a El Salvador. El director, infiltrat en aquesta banda, recull el dia a dia dels membres de la Mara, i del seu grup rival, la Mara Salvatrucha, amb qui estan en guerra. Aquest documental es podrà veure l’1 d’abril de 2019.


Finalment, la pel·lícula que tancarà el Cicle de cinema documental serà IDRISSA, crònica d’una mort qualsevol de Xavier Artigas i Xapo Ortega. És un projecte col·lectiu sobre la realitat migratòria a partir de la mort d’Idrissa Diallo al Centre d’Internament d’Estrangers de Barcelona, el 6 de gener de 2012. El documental recrea el viatge hipotètic del jove Idrissa amb el seu germà i com s’han de separar. Vol ser una denúncia contra el racisme institucional i sensibilitzar a la població de la situació de vulneració dels drets humans de les persones migrants. La projecció serà dilluns, 6 de maig de 2019, a les 12h. 

Per a més informació sobre el Cicle de cinema documental sobre refugi, migracions i drets humans consulteu les xarxes socials de la FAS.




0 comentarios
bottom of page