top of page
  • Foto del escritorUabRefugi

Obertes les inscripcions per al taller "Drets humans, migracions i asil"

Actualizado: 26 oct 2018


La FAS obre les inscripcions del taller de “Drets humans, migracions i asil”, que comptarà amb la participació d’entitats com CCAR, Irídia, Associació Noves Vies, Escola de Cultura de Pau de la UAB i UNRWA i, a més, està oberta a l’alumnat de la UAB, UB, UPF i UPC.




El  Programa Acollida de la Fundació Autònoma Solidària coordina una nova edició del taller de drets humans, juntament amb la Fundació Solidaritat UB, UPF Solidària i el Centre de Cooperació per al Desenvolupament de la UPC. Aquest curs s’adreça a estudiants de les universitats mencionades amb un interès per les qüestions migratòries,  la protecció internacional i els drets de les persones migrants i refugiades, posant especial èmfasi en menors i dones. Les diferents sessions combinaran continguts teòrics amb dinàmiques participatives i també amb l’expertesa de professionals de diferents entitats, així com de l’equip tècnic del programa Acollida de la FAS. 

El curs de drets humans està dividit en set sessions d’assistència obligatòria (o fins a un 80%, amb justificació pertinent) cada dilluns i dimecres a partir del dia 12 de novembre, fins al 3 de desembre, de les 16h fins a les 19h. El curs s’impartirà a la seu de La Fede i tindrà un preu de 40€. Es reconeixeran 2 crèdits acadèmics a estudiants de la UAB i 1 crèdit a estudiants de la UB, UPF i  UPC.

L’objectiu principal del curs és sensibilitzar i formar a les participants sobre les causes dels desplaçaments forçosos i les vulneracions de drets humans que van associades als fenòmens migratoris globals. A més, es pretén ampliar les seves capacitats d’anàlisi i reflexió critiques respecte a les polítiques migratòries que es duen a terme tant de l’estat espanyol com d’Europa. Seguint amb aquest objectiu, es busca que puguin plantejar possibles solucions o alternatives a la problemàtica, i donar visibilitat a entitats i iniciatives d’àmbit local que treballen en favor de les persones migrants i refugiades. A més el curs pretén oferir eines d’acció transformadores tant individuals com col·lectives, d’incidència social i política.

Si teniu alguna consulta relativa al programa del taller, podeu adreçar-vos a fas.acollida@uab.cat. I si teniu interès en participar, empleneu el formulari d'inscripció al taller de Drets humans, migracions i asil.

0 comentarios
bottom of page