top of page
  • Foto del escritorUabRefugi

El Festival CineMigrante arriba a la UAB

Actualizado: 24 oct 2018

Amb el moviment Black Lives Matter com a eix de la Mostra, el Festival CineMigrante aterra des de Buenos Aires per cinquena vegada i passarà per la Sala Cinema de la UAB el proper 3 d’Octubre.




La Sala de Cinema de la UAB acollirà un cinefòrum de la cinquena mostra a Barcelona del Festival Cinemigrante, una mostra itinerant de cinema i formació en drets humans de les persones migrants amb seu a Buenos Aires, el proper 3 d’octubre a les 13 h a la Sala de Cinema de la UAB. Aquest any, el Festival proposa reflectir les problemàtiques actuals que comporten els moviments interculturals, abordant les migracions des d’una mirada relegada dels estereotips construïts pels mitjans de comunicació.


La sessió a la UAB és la primera activitat que es realitzarà dins del marc del projecte MAR: Migracions, Asil i Refugi a la Universitat, impulsat des del Programa Acollida de la Fundació Autònoma Solidària (FAS), i forma part de les actuacions que es duran a terme al llarg del curs 2018-2019, que abordaran qüestions relacionades amb l’eix temàtic que guiarà tot l’any acadèmic sota el lema #UABRefugi: l’Autònoma Acull.


L’activitat consistirà en la projecció de quatre curtmetratges: Fotograma, un documental brasiler que reflexiona sobre el racisme a les grans ciutats contemporànies; Voices, un assaig audiovisual sobre migració i racisme del director Miguel Peres Dos Santos; Have No Fear, sobre la resistència a la violència policial; i Guachines, del director argentí César González, una mirada als barris de les “villas argentines amb els ulls de quatre nens.

Els films aborden la secció central entorn la qual es focalitza la mostra: el moviment Black Lives Matter (les vides negres importen), a través de qüestions com el racisme, la gentrificació i la brutalitat policial. Un cop finalitzades les projeccions hi haurà una taula de debat sobre "racialitat" presentada pel poeta i director de Guachines, César González, i la directora del Festival, Flor Mazzadi.


Del 2 al 7 d’Octubre, CineMigrante es mourà per tota la ciutat de Barcelona amb una programació de més de 30 pel·lícules provinents de diversos països, retrospectives, convidades internacionals, projeccions a l'aire lliure, tallers de formació, trobades i debats, exposicions i teatre.


0 comentarios
bottom of page