top of page
  • Foto del escritorUabRefugi

La vicerectora Sara Moreno explica el per què del lema de la FMUAB18

Actualizado: 26 oct 2018


La vicerectora d’Alumnat i Ocupabilitat de l’Autònoma, Sara Moreno, explica el per què del lema de la FMUAB18, #UABrefugi: l’Autònoma acull, en un manifest.




“Cada tres segons una persona fuig d’allà on viu per salvar la seva vida”, comença el manifest la vicerectora d’Alumnat i Ocupabilitat, Sara Moreno. Segons les dades que proporciona ACNUR, estem davant d’una “crisi humanitària que implica 65,6 milions de persones a tot el món, la meitat de les quals són menors d’edat”.


Aquest escenari, amb milers de persones refugiades i migrants que arriben a les costes europees, és un problema estructural a Europa que cal abordar i analitzar per poder articular respostes a nivell comunitari. “Les polítiques migratòries, la gestió de les fronteres i els sistemes d’asil formen part del problema i de la solució”, apunta Moreno.


En aquest context global, la UAB aposta per l’acció i, ja des de l’any 2016, en el marc de col·laboració entre l’Autònoma i la Comissió Catalana d’ajuda al Refugiat (CCAR), la Fundació Autònoma Solidària (FAS) coordina el Programa d’Acollida de persones refugiades a la UAB “amb l’objectiu de contribuir a la plena integració de les persones sol·licitants de protecció internacional” a través de la implicació de la població universitària en el desenvolupament d’accions d’acollida i acompanyament.


Gràcies al Programa Refugi, cada any, entre 40 i 60 persones en cerca de refugi són acollides a la Vila Universitària de la UAB. El Programa implementa un projecte de voluntariat enfocat a oferir acompanyament lingüístic i social i també gestiona demandes d’assessorament acadèmic i ofereix acompanyament en la inserció del mercat laboral.


Des de la FAS, a través del Programa, organitzen activitats de sensibilització i promouen la participació efectiva a la comunitat universitària de les persones sol·licitants de protecció internacional. “Mentre persisteixi la crisi de refugiats, la UAB serà refugi perquè l’Autònoma acull. Per aquesta raó, la propera edició de la Festa Major de la UAB té com a lema: #UABrefugi: l’Autònoma acull”, conclou el manifest.


0 comentarios
bottom of page