top of page
  • Foto del escritorUabRefugi

La UAB acull tres estudiants refugiats amb el programa d’acollida de la Generalitat de Catalunya

Actualizado: 26 oct 2018


La UAB ha acollit a tres dels divuit estudiants refugiats procedents del Líban que participen al programa d’acollida de la Generalitat de Catalunya per continuar els seus estudis.



El passat 8 d’octubre, les universitats catalanes, entre elles la UAB, van donar la benvinguda als divuit estudiants refugiats procedents del Líban que participen al programa d’acollida de la Generalitat de Catalunya en un acte al Palau Robert. L’acte va estar presidit pels consellers de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i Empresa i Coneixement, Àngels Chacón.


La rectora de la UAB, Margarita Arboix, hi va assistir en representació de les universitats públiques catalanes i el rector de la Universitat Ramon Llull, Josep M. Garrell, per part de les privades. Durant l’acte, la rectora va assegurar que “tenim un compromís social que complir. Aquest és un programa pilot però volem poder ajudar a tothom tant com puguem”.


Els divuit joves que participen al programa d’acollida tenen entre 18 i 31 anys. La majoria, seleccionats directament al Líban per personal de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania (SIMC) en col·laboració amb l’ACNUR-Nord Àfrica i Orient Mitjà i personal de les universitats, són sirians, però també n’hi ha d’altres zones en conflicte. Gràcies al programa, els estudiants podran cursar graus o màsters a universitats catalanes per poder continuar els estudis, que van haver d’abandonar a causa dels conflictes armats als seus països d’origen. Els estudiants que arriben a la UAB cursaran els següents màsters: màster en Biotecnologia Avançada, màster en Estudis Anglesos Avançats i màster en Comptabilitat Superior i Auditoria.


L’estada d’aquests estudiants és possible gràcies a la col·laboració entre l’Alt Comissionat de les Nacions Unides pels Refugiats (ACNUR)- Líban, l’Agència de les Nacions Unides per als Refugiats Palestins a l’Orient Mitjà (UNRWA) i el govern de la Generalitat de Catalunya, a través de la Secretaria de Migracions, Igualtat i Ciutadania del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i la Secretaria d’Universitats i Recerca, del Departament d'Empresa i Coneixement.


La SMIC assumeix el cost del viatge i l’estada dels estudiants i també s’ha encarregat de la selecció de les famílies acollidores i de mentors que es van inscriure al programa de mentoria del Comitè per a l’Acollida de les Persones Refugiades. Les universitats es fan càrrec de la matrícula dels estudis pertinents i han reclutat mentors i mentores perquè acompanyin els estudiants refugiats i els orientin tant en l’àmbit universitari com en el personal. Assistència Sanitària Col·legial n’ha facilitat gratuïtament la cobertura sanitària, juntament amb el Servei Català de la Salut.

0 comentarios
bottom of page